Η ΦΥΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ
Εδώ είμαστε. Έφθασε ο Σεπτέμβρης με τις βροχές του, καιρός κατάλληλος για λαχανοεξορμήσεις.
- αγριοζοχός
Εκλεκτό λαχανικό. Τρώγεται και σαλάτα. Φυτρώνει παντού και ξεχωρίζει από το χρώμα των φύλλων του.
Το κυρίαρχο στην αγορά. Έχει καλλιεργηθεί από χρόνια. Είναι εύκολο να το αναγνωρίσουμε στην φύση.
- χηροβότανο ή αγριομάρουλο
Λίγοι το μαζεύουν γιατί έχει χνουδωτά φύλλα γεμάτα τρίχες. Δεν ξέρουν τι χάνουν!
Λίγοι το μαζεύουν γιατί έχει χνουδωτά φύλλα γεμάτα τρίχες. Δεν ξέρουν τι χάνουν!
-κόλα
Νόστιμο λαχανικό και διακρίνεται εύκολα από τη χρωματιστή ανταύγεια των γυαλιστερών φύλλων.
Και τα βλαστάρια του είναι υπέροχα.
Νόστιμο λαχανικό και διακρίνεται εύκολα από τη χρωματιστή ανταύγεια των γυαλιστερών φύλλων.
Και τα βλαστάρια του είναι υπέροχα.
-πεντάνευρο
Μικρό σε μέγεθος, δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά με λίγη υπομονή, θα έχεις ένα εκλεκτό συμπλήρωμα στην κατσαρόλα σου.
Μικρό σε μέγεθος, δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά με λίγη υπομονή, θα έχεις ένα εκλεκτό συμπλήρωμα στην κατσαρόλα σου.
-πολυπόδαρο ή τσάπος
Δεν του φαίνεται, αλλά είναι και αυτό ένα υπέροχο χορταρικό. Συγγενής με το τσαπρίδι, έχει μια ρίζα που με προσεκτικό καθάρισμα (φαίνεται στην φωτογραφία), μας δίνει ένα γευστικότατο πιάτο.
Δεν του φαίνεται, αλλά είναι και αυτό ένα υπέροχο χορταρικό. Συγγενής με το τσαπρίδι, έχει μια ρίζα που με προσεκτικό καθάρισμα (φαίνεται στην φωτογραφία), μας δίνει ένα γευστικότατο πιάτο.
-τσαπρίδι
Το μαζεύουμε νωρίς , με πρασινωπά ακόμα τα φύλλα του, γιατί μετά σκληραίνει και χαλάει τη συνταγή.
Το μαζεύουμε νωρίς , με πρασινωπά ακόμα τα φύλλα του, γιατί μετά σκληραίνει και χαλάει τη συνταγή.
-φαρμακουλήθρα
Εύκολο στην αναγνώριση και φυτρώνει πρώιμα στα απάνεμα σημεία. Έχει μια νόστιμη πικράδα, ανάλογα με την ποσότητα που θα βάλουμε στο μείγμα.
Να προσθέσουμε μερικά ακόμα χόρτα, που τα συναντάμε συχνά.
- βρούβες
αρκετές παραλλαγές, από γλυκιές μέχρι πικάντικες. Όλα στο πιάτο και όταν τις γνωρίσουμε καλλίτερα, τότε διαλέγουμε τη γεύση που μας αρέσει. Μην ξεχάσετε ότι θέλουν πολύ λάδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου